icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

POZOVITE PRIJATELJE NA GALA VEČERU: Ukusni AMERIČKI burgeri gotovi za tili čas!

Podeli:

Ovaj recept će svi voleti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

150 gr junetine od buta

150 gr junetine od paufleka

1 manja glavica crnog luka

1 žumance

2 kašičice senfa

1 zelena salata

1 paradajz

2 kajzerice za burger

2 listića kačkavalja/cheddara

4 listića slanine-pančete

 

Priprema: 

Mleveno juneće i od buta spremite u posudi. Takvo meso kući sjedinite sa iseckanim lukom, žumancetom, pa dodati soli i bibera i dobro zamesiti dok se ne homogenizuje.

 

Masu podeliti na dve debele pljeskavice i ostaviti da odstoji 15 minuta u frižideru. Kada ih položite, u sredini ubodite palcem da bi se kasnije sprečilo smanjivanje pljeskavice.

 

Zagrejati tiganj i ulje i staviti burgere da se prže. Jako je važno da ih pečete po 3 minuta na svakoj strani, na umerenoj vatri. Ne smete okretati više od jednom niti pritiskati da izađe vlaga. Kada jednom okrenete, burgere premažite sa po 1 kašičicom senfa, te na gornju stranu stavite listiće sira i poklopite da se istope..

 

Burgere pomeriti u kraj tiganja pa tu propržiti 4 listića pančete-slanine, pa na njima ugrejati presečene kajzerice.

 

Skinite kajzerice sa vatre. Na donjem delu stavite list zelene salate, preko njega burger (sa sve sirom), na burger slaninu, na slaninu paradajz i luk. Gornji poklopac namazati kečapom, majonezom, bbq sosem po ukusu. Možete kajzerice posuti biberom ili specijalnim posipom.

 

foto: Profimedia

 

 

Inicijalizacija u toku...