icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nećete im odoleti

DANIMA ĆE OSTATI SVEŽE: Mekane lepinjice sa sirom koje će garantovano praviti bar jednom nedeljno (RECEPT)

Podeli:

Toliko su ukusne da vam nikakav namaz neće biti potreban, ali dodajte im parče mesa i čeka vas prava magija!

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Sastojci:

 

  • 1 kesica kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika brašna
  • 1 dl tople vode

 

Testo:

 

  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g integralnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 dl tople vode

 

Fil:

 

  • 70 g feta sira
  • 1 grančica ruzmarina
  • 2 kašike maslinovog ulja

 

Priprema

 

Kvasac izmešati s brašnom, šećerom i vodom, pa ga ostaviti 10-ak minuta da nadođe. Pomešati obe vrste brašna i dodati so.

 

Dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje, toplu vodu, pa umesiti meko testo. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da nadođe, oko 45 minuta.

 

Nadošlo testo podeliti na 4 dela, staviti u podmašćen pleh, rukama istanjiti i razvući u lepinjice. Premazati ih maslinovim uljem, pa prstima napraviti udubljenja.

 

Ostaviti još 10 minuta pokriveno krpom. Fetu izmrviti i utisnuti u testo, posuti sa malo ruzmarina i izbockati viljuškom. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...