icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

LAGANI RUČAK NAKON NAPORNE RADNE NEDELJE: Ukusni potaž od BUNDEVE voleće svi ukućani!

Podeli:

Veoma brzo i povoljno

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

500 g bundeve

2 srednja krompira

2 šargarepe

1 srednji crni luk ili praziluk

malo ulja

malo bibera

malo soli

malo peršuna

malo đumbira

malo mleka ili pavlake za kuvanje

po ukusu kisele pavlake

 

Priprema:

 

Crni luk ili praziluk sitno iseckamo i propržimo na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistimo i iseckamo na kockice srednje veličine. Stavimo sve u šerpu sa lukom i dodamo oko 500 ml vode. Ostavimo da se kuva oko 15...20 minuta. Ako voda uvri dodajemo po malo ne previše, jer potaž treba da bude gust. Dodajemo začine i so po ukusu. Ako postimo onda ne moramo dodavati mleko niti pavlaku. Ukoliko ne postimo najbolje je mleko dodati na samom kraju zbog gustine čorbe. Kada je povrće meko sklonimo šerpu sa ringle i štapnim mikserom izblendiramo sve tako da dobijemo gustu kašu. Ako je pregusta dodajemo još vode ili mleka ili pavlake za kuvanje. Vratimo na ringlu da još 5 minuta proključa. Pre služenja u tanjir možemo dodati kašiku kisele pavlake. 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...