icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

DOMAĆIM JELIMA NIKO NE MOŽE ODOLETI: Okrepljujuća JAGNJEĆA čorba po najstarijem RECEPTU!

Podeli:

Gotova za tili čas, a veoma zdrava

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

600 g jagnjećeg mesa od vrata, plećke

2 dl ulja

150 g crnog luka

100 g šargarepe

100 g korena peršuna

100 g celera

2 lovorova lista

3 g bibera u zrnu

15 g aleve paprike

150 g svežih babura paprika

100 g brašna

150 g svežeg paradajza

1 veza mirođije

1 veza prešunovog lista

2 žumanceta

sok od 1 limuna

2 l fond voda

2 dl slatke pavlake

 

Priprema:

 

U posudu sa zagrejanom masnoćom, staviti seckani crni luk i pržiti da dobije zlatnožutu boju. Dodati jagnjeće meso meso isečeno na kocke, lovorov list i biber. Sve tako dinstati dok meso postane napola mekano. Dodati korenasto povrće i dalje dinstati dok povrće i meso ne postane mekano. Dodati alevu papriku i još malo dinstati i zatim naliti fond vodu. Kuvati na umerenoj temperaturi i dodati soli, sečenu baburu i paradajz, kuvati dok paprika ne omekša. Od masnoće i brašna napraviti braon zapržaku i dodati čorbi uz mešanje. Kuvati još deset minuta i dodati mirođiju, limunov sok i soli . Kuvanu čorbu čuvati na tolom mestu do serviranja. Čorbu legirati neposerdno pre serviranja.

 

 

 

 

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...