icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

uživaćete u svakom zalogaju

I ZA GOSTE I ZA UŽIVANJE UDVOJE! Neodoljivi kolutići luka sa slaninom su grickalica za sve prilike (RECEPT)

Podeli:

Garantovano će vam se dopasti!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako volite da grickate pohovane kolutove luka, sigurno će vam se dopasti i ovi umotani u slaninu. Servirajte ih uz komad limuna, piše Stvar ukusa.

 

Sastojci:

 

  • 2 velika luka (oguljena i iseckana na kolutiće prečnika 2 cm), toliko meka da se krugovi razdvajaju
  • 25 do 30 režnjeva tanko iseckane slanine
  • 1 kašičica belog bibera (mlevenog)
  • ½ kašičice pečenog kima
  • 3 jajeta (umućena)
  • ¼ šolje punomasnog mleka
  • 1 šolja prezli
  • 1 šolja smrvljenog kornfleksa
  • ulje za potapanje kolutića u velikom tiganju
  • ½ supene kašike soli
  • komad limuna za serviranje (po želji)

 

foto: Shutterstock

Priprema


Umotati slaninu oko luka dok ne bude potpuno prekriven. Blago pritisnuti slaninu kako bi se zalepila za luk. Ponoviti postupak za preostale komadiće luka i slanine.

 

Staviti umotane kolutiće od luka u frižider na sat vremena, da se sve slegne. U posudi pomešati biber i kim sa brašnom. Mutilicom mutiti dok se sve ne sjedini. U posebnoj posudi umutiti 3 jaja, dodati mleko i umutiti.

 

U još jednoj posudi pomešati prezle sa smrvljenim kornfleksom. Prekriti kolutiće luka brašnom. Uvaljati ih u smesu sa jajetom. Pre nego što se luk uvalja u prezle, iscediti višak jajeta.


Dobro ih uvaljati, a zatim staviti u veliku šerpu sa uljem prethodno zagrejanim na 175°C. Ponoviti sve sa preostalim lukom. Povremeno okrenuti luk dok se prži, i pržiti dok ne postane zlatnobraon. Staviti pečeni luk na kuhinjski ubrus da se ocedi višak ulja i posoliti.

 

 

Inicijalizacija u toku...