icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

VRLO UKUSNO

POSLASTICA KOJU OBOŽAVA ČITAV SVET: Panakota od jagode OČARAĆE vas ovog leta (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko volite jagode, probajte ovaj recept za savršenu panakotu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

POTREBNI SASTOJCI

 

sveže mleko - 500 ml

tečna pavlaka - 250 ml, slatka

želatin - 15 g

jagode - 250 g

šećer - 100 g

bela čokolada - 100 g

 

ZA ČOKOLADNI SOS

 

sveže mleko - 100 ml

maslac - 50 g

šećer - 60 g

kakao - 1 kašika

 

NAČIN PRIPREME

 

Želatin se preliva sa 60 ml vode i ostavlja se da nabubri.

Jagode se posipaju šećerom, prelivaju se sa 100 ml vode i stavljaju se na ringlu.

Kuva se dok jagode ne omekšaju. Ohlade se i pasiraju se. Nakon toga smesa se procedi.

Sveže mleko zajedno sa pavlakom i nalomljenom čokoladom se zagreva dok ne provri.

U njih se dodaje smesa od jagoda i želatin. Meša se dok ne postane homogeno i ohladi se.

Mlečni krem se sipa i lepe čaše i stavlja se u frižider da se stegne.

Pri serviranju panakota se garnira sa čokoladnim sosom i svežim jagodama.

 

Spremanje čokoladnog sosa:

 

Svi sastojci za sos se pomešaju i zagrevaju se dok ne provru. Sos se meša neprestano.

Italijanski krem od pavlake se preliva ohlađenim sosom.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...