icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nestvarno i nesvakidašnje

NIŠTA BLIŽE ČAROLIJI NISTE OKUSILI! Pržene jagode postaće vaša omiljena prolećna poslastica (RECEPT)

Podeli:

Nemoguće im je odoleti

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 šolja mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica otopljenog putera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1/2 kašike ekstrakta badema
  • 1 /4 šolje šećera
  • 1/2 kašike izrendane kore od limuna
  • 1 1/2 šolja brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašiku praška za pecivo

 

Priprema

 

U posudu sipajte mleko i jaje, pa umutite ručnom mutilicom.

 

Dodajte puter, vanilu, badem, šećer i koru od limuna.Opet sve lepo umutite ručnom mutilicom. Zatim dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo.

Umutite testo ručnom mutilicom.

 

Zatim uzmite štapiće za ražnjiće i nabodite jagode na svaki. Lepo obložite jagodu testom i stavite u šerpu sa dosta ulja.

 

Pržite kratko, izvadite i stavite na ubrus, pa sklonite sa ražnjića.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...