icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukus vredan truda

LJUBITELJI ORIJENTALNIH POSLASTICA ĆE SE ODUŠEVITI: Jednostavan recept za čuveni KADAIF sa kikirikijem

Podeli:

Nezaboravan ukus je vredan truda!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

3 jajeta

oko 3-4 dl mlake vode

900 g oštrog brašna

 

Fil:

 

500 g pečenog kikirikija

 

Šerbet:

 

1 kg šecera

1,3 l vode

sok od polovine limuna

 

Priprema:

 

Jaja umutite s malo vode, dodajte 2/3 brašna i ostatak vode. Rukama umesite testo da bude glatko, pa na dasci razmesite s ostatkom brašna vrlo tvrdo testo. Razvijte ga na mašini za rezance kao rezance za supu, što tanje, i nek budu dužine 15-20 cm.

 

Od ove količine moći ćete da napravite 36 rolnica: stavite rezance, preko njih kašiku mlevenog kikirikija i urolajte. Složite rolnice u podmazan pleh i pecite na oko 200 stepeni dok ne porumene. Vreo kadaif prelijte vrelim šerbetom u koji ste iscedili limun.

 

Napomena: Količinu vode i brašna možete da promenite u odnosu na recept, ali ne dodajte više jaja zato što će testo biti vrlo tvrdo kad se ispeče.


 

 

Inicijalizacija u toku...