icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

raskošna i prelepa

TAKO NEODOLJIVA DA JE NAZVANA PO — ELIZABET TEJLOR! Bogata torta koju možete praviti cele godine (RECEPT)

Podeli:

Istovremeno i slatka i sveža, i jaka i nežna, ova torta s pravom nosi ime nezaboravne glumice...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako volite ukus čokolade i oraha u spoju sa sokom od breskve, obavezno probajte ovu poslasticu koju smo pronašli na portalu Lepa & Srećna.

Sastojci:

 

  • 6 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo


Sastojci za fil:

 

  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 g mlevene plazme
  • 3 dl soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • kašika ulja (za glazuru)

 

Priprema

 

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve, piše Lepa i srećna.

 

Dok se kora hladi, napravite fil.

 

Mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte.

 

U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela.

 

U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom.

 

Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem.

 

Napomena: Ukoliko više volite šlag, čokoladnu glazuru zamenite šlagom. Za svečane prilike, možete ukrasiti tortu i na neki specijalan način.

 

 

Inicijalizacija u toku...