icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

spolja hrskave, iznutra kremaste

OVO JE NAJPOPULARNIJE KINESKO JELO NA SVETU! Očaravajuće prolećne rolnice s povrćem KAO IZ RESTORANA (RECEPT)

Podeli:

Verovatno ste čuli za ovo interesantno jelo ili ga probali u kineskom restoranu, a iako deluje kao specijalitet koji se teško priprema — zapravo je vrlo jednostavno

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • 200 g paprike
  • 1 veza mladog luka
  • 300 g tikvica
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica začina C
  • 200 g šargarepe
  • 1 kašika narendanog parmezana
  • 300 g tankih kora za pitu
  • 1 jaje
  • ulje za prženje

 

Sos:

 

  • 1 dl jabukovog sirćeta
  • 5 kašika sojinog sosa
  • par kapi tabasko sosa

 

 

Priprema

 

Papriku, mladi luk i tikvice iseći na trake, propržiti na ulju, dodati začin C i ohladiti. Šargarepu skuvati, ohladiti, pa iseći na tračice. Povrće posuti parmezanom i sve dobro promešati.

 

Kore iseći na kvadrate (18×18 cm), u sredinu stavljati po 2 kašičice fila od povrća. Ivice kora premazati razmućenim jajetom, pa presaviti, a potom urolati tako da se dobiju sarmice. Rolnice pržiti u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljati na upijajući papir.

 

Priprema sosa

 

Pomešati sirće, sojin sos i tabasko, pa služiti uz rolnice.

 

 

Inicijalizacija u toku...