icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

za celu porodicu

SLIČNA JE NAŠOJ, ALI UZ JEDAN ZANIMLJIV TRIK: Engleska musaka je možda i najslasnija koju ste probali (RECEPT)

Podeli:

Tradicionalno grčko jelo stiglo je u sve krajeve sveta, pa ima brojne varijante, a danas vam predstavljamo musaku kakva se pravi na Ostrvu, gde je još poznata i kao pastirska pita.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:


Za fil

 

  • velika glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 600 g mlevenog mesa
  • 2 do 3 šargarepe
  • 1 do 2 šake graška
  • so, suvi začin, biber (ako imate malo dete izostavite biber ili ga stavite veoma malo)
  • ulje
  • aleva paprika
  • kašičica šećera

 

Za pire

 

  • 1 kg krompira
  • 2 do 3 kašičice putera
  • oko 100 ml mleka (više nego što se stavlja kada se uobičajeno pravi kromipir pire)

 


Priprema

 

Izdinstati crni i beli luk na ulju, pa dodati meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo. Odvojeno pripremiti krompir pire, ali sa većom količinom mleka nego što se inače čini.

 

U podmazan pleh staviti smesu od mesa, a preko nje pire. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta.

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...