icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i zdravo

NIKAD NISTE NI POMISLILI DA JE SPREMITE OVAKO: Letnja čorba od zelene salate pruža OBILJE hranljivih materija (RECEPT)

Podeli:

Jednom kad je probate, nećete prestajati da je pripremate!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 veća glavica zelene salate
  • 1 glavica crnog luka
  • 20 g putera
  • 1 l povrćnog bujona
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike slatke pavlake
  • malo iseckanog svežeg peršuna

 

Priprema

 

Očistiti salatu i dobro oprati. Listove sitno iseći. Glavicu crnog luka oljuštiti, sitno iseći i kratko propržiti na zagrejanom puteru, da bude staklast.

 

Dodati 2/3 ukupne količine iseckane zelene salate i sve zajedno par minuta pržiti. Sipati litar povrćnog bujona i kuvati na srednjoj vatri, dok ne proključa. Skloniti s vatre. Razmutiti žumanca sa pavlakom, pa postepeno sipati u vrelu čorbu, neprestano mešajući kako bi se napravile "mrvice".

 

Pred služenje, u čorbu umešati ostatak zelene salate i posuti iseckanim peršunom.

 

 

Inicijalizacija u toku...