icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

svaki zalog biće kao magija

KAO IZ RESTORANA BRZE HRANE! Evo kako napraviti najukusniji i hrskav domaći pomfrit (RECEPT)

Podeli:

Hrskavo, slasno, neodoljivo!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako pomfrit pokušavate da napravite tako što ga isečete u štapiće i ubacite u vruće i duboko ulje, ne čudite se što vam ne polazi za rukom da bude kao onaj koji obožavate da jedete u restoranima brze hrane!


Naime, krompir koji je tek isečen prepun je skroba, zbog kojeg ne možemo da dobijemo savršeno hrskav ukus. Zato je neophodno da on neko vreme odstoji u vodi, a neki kuvari ga u njoj drže i do tri sata.

 


Posle toga, osušite krompiriće papirnim ubrusima, a onda ubacite u ulje (tek kada je ulje dovoljno zagrejano!) i pržite samo nekoliko minuta, odnosno dok iznutra ne bude mekan.


Zatim izvadite krompir, poređajte ga po papirnim ubrusima kako bi se ocedio višak ulja.

 

foto: Shutterstock

Nakon toga, zagrejte ulje na 200 stepeni i vratite krompiriće u dubok tiganj ili šerpu i pržite ih sve dok ne dobiju lepu zlatnu nijansu.


Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...