icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ručak bez kuvanja

NE STOJI VAM SE PORED ŠPORETA NA +30? Ovo grčko jelo se ne kuva, ne peče i ne savršeno je za letnje dane (RECEPT)

Podeli:

Ako ne želite da dodatno ugrejete stan ili kuću tako što ćete uključiti šporet, obavezno probajte ovu obrok-salatu.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike svežeg iseckanog origana
  • sveže mleveni crni biber po ukusu
  • 4 šoljice oljuštenih krastavaca isečenih na kockice
  • 1 konzerva (400 g) oceđenog crnog pasulja
  • 2/3 šoljice crvene paprike (babure) iseckane na kockice
  • 1/2 šoljice izmrvljenog feta sira
  • 1/4 šoljice tanko isečenog crvenog luka
  • 2 kašike iseckanih crnih maslina

 

 

Priprema


U velikoj posudi umutite ulje, limunov sok, origano i biber. Ubacite krastavce, pasulj, papriku, fetu, luk i masline.


Jelo možete da poslužite na sobnoj temperaturi, a možete i da ga ohladite pre služenja.

 

 

Inicijalizacija u toku...