icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

RUČAK NA BRZINU KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Najslasnija piletina s lukom i mirisom Italije (RECEPT)

Podeli:

Pravi se jednostavno, dugo nas drži sitima i oduševljava ukusom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk
  • 2 kašike sveže majčine dušice
  • so, biber
  • 2 čena belog luka
  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 1/2 kašike sušenog origana
  • 2 kašike brašna
  • 1 1/2 šolja goveđe supe (kocka)
  • 1 šolja izrendane gaude
  • svež peršun


Priprema


U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte dve kašike ulja.

 

Dodajte luk isečen na trake i posolite, pobiberite i stavite timijan. Smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne bude karamelizovan oko 25 minuta.

 

Dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte dok ne postane mirisno još minut. Isključite i izvadite luk. Obrišite tiganj ubrusom. U veliku posudu stavite piletinu iseckanu na kockice, posolite, pobiberite i stavite origano, a zatim dodajte brašno.

 

Zagrejte jednu kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatnu boju sa svih strana. Dodajte goveđu supu i vratite karamelizovani luk u tiganj. Kada proključa smanjite temperaturu i dinstajte dok se piletina skroz ne skuva, a supa malo ishlapi otprilike 10 minuta. Dodajte gaudu i pokrijte tiganj poklopcem. Kuvajte dok se sir ne otopi.

 

Ukrasite peršunom pre posluživanja.

 

 

Inicijalizacija u toku...