icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

letnji dezert

RASHLADITE SE I ZASLADITE! Voćni čizkejk koji se ne peče je prava poslastičarska čarolija (RECEPT)

Podeli:


Najbolje od svega je što možete da menjate recept i koristite bilo koje voće koje imate kod kuće.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 44 čajna kolačića
  • 115 grama otopljenog putera
  • Pola kilograma krem sira (na sobnoj temperaturi)
  • Pola šolje šećera
  • Šolja i po slatke pavlake
  • Dve kašike limunovog soka
  • Dve klementine
  • Jedan kivi
  • ¼ šolje borovnica

 

Priprema


U blenderu izblendirajte keksiće, pa u to dodajte otopljeni puter i ponovo uključite blender, piše Mondo. Smesu prebacite u pleh i rukama pritiskajte da biste ravnomerno rasporedili. Ostavite u frižideru najmanje 20 minuta.

 

Mikserom umutite krem sir sa šećerom, na najjačoj brzini oko dva minuta, pa zatim smanjite brzinu mućenja i postepeno dodajte slatku pavlaku. Mutite oko tri minuta, dok smesa ne postane penasta. Dodajte u to limunov sok i kratko umutite, pa premažite preko keksa u plehu.

 

Stavite u frižider da se stegne, a zatim isecite voće i poređajte odozgo.

 

 

Inicijalizacija u toku...