icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

NEODOLJIVA KOMBINACIJA KOKOSA I ČOKOLADE: Brz i jednostavan Baunti kolač gotov za samo 10 MINUTA!

Podeli:

Idealan je kada vam dođu nenajavljeni gosti jer se priprema za samo 10 minuta!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

300 g mlevenog keksa
200 g crne čokolade
100 ml mleka

 

Fil:

 

500 ml mleka
80 g pšeničnog griza
100 g šećera
200 g kokosa


Glazura:


100 ml slatke pavlake
100 g crne čokolade
40 g putera

Priprema:


Čokoladu izrendajte i dodajte je u mleveni keks. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte mleko i promešajte. U kalup za tortu stavite keks i rasporedite ga ravnomerno. Pritisnite ga rukama kako biste dobili ravnu površinu.

 

U šerpu stavite pola litra mleka, šećer i pšenični griz, promešajte i stavite da se kuva. Povremeno mešajte kako mleko ne bi zagorelo. Mešajte dok se fil ne zgusne. U skuvani griz stavite kokos i promešajte.

 

Fil nanesite na keks. Kada se fil ohladi prelijte ga glazurom koju ste napravili od slatke pavlake, crne čokolade i putera.

 

Ostavite da se sasvim ohladi.

 

 

Inicijalizacija u toku...