icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NIKO IM NE MOŽE ODOLETI: Čuvene točak krofne možete napraviti veoma lako!

Podeli:

Voleće ih čitava porodica

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Potrebno je:
450 -500gr brašna
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
200 ml mleka
3 žumanceta
100 ml. ulja
korica limuna

 

Priprema:

 

Kvasac potopiti u toplom mleku dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mleko, ulje so, i koricu limuna i dobro izraditi testo. Ostaviti da poraste oko 30 min pa razviti oklagijom 1 cm debljine.

 

Vaditi krofne ali sredinom bušiti sa malom čašicom ako nemate original spravicu za te krofne. Redjati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min.

U dublju šerpu sipati ulje, i zagrejati ne jako, staviti nadošlu krofnu samo je okrenuti i poklopiti.

 

Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obe strane.

Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer možete dodati vanilin šećer.

Pored krofni poređati voće, jagode i brusnice.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...