icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nikad lepše

OMILJENA VEČERA KOJA SEĆA NA DETINJSTVO: Za sočne prženice postoje trikovi, koje smo rešili da vam otkrijemo!

Podeli:

Ukoliko negde progrešite, ukus neće biti isti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pohovan hleb je odličan izbor za doručak ili večeru i odlično se slaže s raznim namazima.

 

Ovo su saveti za pripremu najukusnijih prženica.

 

1. Ne preterujte sa mlekom

 

Nemojte preterivati u dodavanju mleka jajima. Tako se jaja neće dobro ispržiti, pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolje prženice su one koje imaju suvu površinu i hrskave krajeve.

 

2. Dobro promešajte jaja i mleko

 

Sigurno ne želite da se na prženicama jasno vide delovi belanaca. Zbog toga dobro promešajte jaja, stavite malo mleka i začine.

 

3. Odaberite pravi hleb

 

Ako su vam kriške hleba previše tanke mogu da se raspadnu u toku utapanja u mešavinu jaja i mleka. Ukoliko su predebele, sredina kriški neće upiti smesu od jaja. Zato je dobro da vam kriška hleba bude debljine do 2 centimetra.

 

foto: Profimedia

4. Umočite hleb dovoljno u mešavinu jaja i mleka

 

Nemojte samo na brzinu umočiti hleb pre prženja. Potrebno je da dobro upije jaja kako bi prženica bila mekana i sočna iznutra.

 

5. Dobro podesite temperaturu prženja

 

Ako je temperatura prejaka, prženice će biti hrskave spolja, a unutra se neće dovoljno ispržiti. A ako pržite na niskoj temperaturi, hleb će se isušiti i nećete dobiti sočne prženice.

 

6. Dobro zagrejte ulje

 

Kada spustite prženicu u ulje koje nije dovoljno vrelo, smesa s jajima će se razliti i dobićete prženice ne baš lepog oblika. Kada je temperatura odgovarajuća, jaja će odmah požeti da se prže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...