icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brza i laka priprema

NEODOLJIV SPOJ UKUSA KOJI OSTAVLJA BEZ DAHA: Ledena, osvežavajuća torta sa MALINAMA savršena za LETNJE DANE

Podeli:

Lako se priprema i odličan je predlog za letnje dane.

foto: shutterstock
foto: shutterstock

Sastojci:

 

- 500 ml slatke pavlake

 

- 200 gr šećera u prahu


- 500 gr kisele pavlake


- 300 gr malina ili nekog drugog voća (količina može i po izboru kao i vrsta voća, ali nemojte manje od 300 gr)


- 500 gr mlevenog keksa

 

Priprema:

 

Umutiti slatku pavlaku, kao šlag za dekorisanje, to znači čvrsto ali ne previše da se pretvari u umućeni maslac.

 

Dodati kiselu pavlaku i šećer u prahu pa sve opet umutiti.

Zatim dodati keks i smrznute maline i varjačom sve izmešati.

 

Ako vam je masa mekša, tako i treba stegnuće se kad odstoji, a ako je masa već gusta dolijte pola čaše mleka i izmešajte.

 

Obložiti kalup folijom pa istresti celu smesu za tortu i poravnati.

Ostaviti nekoliko sati u frižideru pa okrenuti na tacnu ili skinuti obruč od kalupa.

 

Dekorisati po želji.

 

 

Inicijalizacija u toku...