icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

idealno za vreo jul

AKO VIŠE NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA RUČAK, OBAVEZNO PROBAJTE OVO: Najukusnije tikvice sa sirom zapečene u rerni (RECEPT)

Podeli:

Prave se brzo i jednostavno, a uživaćete u svakoj zalogaju!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 1 ½ šolja pavlake za kuvanje
  • 2 šolje rendanog čedar sira
  • ½ šolje rendanog parmezana
  • so, biber
  • 4 srednje tikvice
  • sveža majčine dušice
  • svež peršun, za dekoraciju


Priprema


Zagrejte rernu na 190°C. U velikom tiganju rastopite puter. Dodajte sitno seckan beli luk i malo propržite, piše Stvar ukusa. Zatim dodajte brašno i kratko pržite dok ne počnu mehurići da se pojavljuju. Sipajte pavlaku za kuvanje i ostavite da proključa. Zatim dodajte 1 šolju rendanog čedar sira i parmezana, pa posolite i pobiberite. Kada se sir istopi isključite.


Tepsiju premažite puterom, ređajte sloj tikvica isečenih na kolutove koje ste posolili, pa smesu od pavlake za kuvanje i sira i preko stavite preostali izrendan čedar sir. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Pospite sa seckanom majčinom dušicom i pecite nekih 20-25 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite toplo.

 

 

Inicijalizacija u toku...