icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

meke kao duša

GOTOVE SU ZA 15 MINUTA: Domaće lepinje sa susamom ― za svaki obrok (RECEPT)

Podeli:

Doručak koji se brzo sprema, a lepinje možete da poslužite sa bilo kojim namazom i šunkom.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g brašna
  • 350 ml grčkog jogurta
  • 1 kašika sode bikarbone
  • 1/2 čaše mleka
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera
  • susam

 

Priprema:


Brašno, sodu bikarbonu, šećer i so pomešajte u posudi, pa dodajte jogurt i mleko, piše Stvar ukusa.

 

Umesite testo i ostavite da odmori. Kad testo odmori premesite ga lepo i razvaljajte u valjkast oblik. Isecite više komada testa. Svaki komad testa opet prepolovite i pravite male loptice.

 

Zatim ih premažite sa maslinovim uljem i malo izrežite nožem po vrhu. Pospite susamom i ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom. Pecite 15 minuta na 200°C.

 

 

Inicijalizacija u toku...