icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

svi ih vole

I POČETNICI U KUHINJI ĆE SE SNAĆI UZ OVA UPUTSTVA: Bečke šnicle za manje od 40 minuta! (RECEPT)

Podeli:

Originalne bečke šnicle su nešto zahtevnije od ovog jednostavnog recepta s kojim će se snaći svi početnici!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci za 4 osobe:

 

4 suva peciva (ili 100 g prezli)

4 kašike brašna so

biber

2 jaja

2 kašike mleka

4 tanke teleće šnicle (od 150 g)

250 g puter

1 limun

 

Priprema:

 

Naribajte koricu sa peciva. Potom pecivo narendajte ili izmiksujte u fine prezle. Stavite ih na tanjir.

 

Na drugi tanjir stavite brašno i začinite solju i biberom. U dubokom tanjiru razmutite jaja i mleko. 3 Prosušite šnicle te ih istucite između dve folije (na ½ cm debljine). Zatim uvaljajte meso u brašno, potom u jaje pa u prezle. Pritisnite lagano panadu uz meso.

 

U dva tiganja ugrejte puter (ne prejako). Pržite šnicle sa svake strane 3-4 minuta do zlatnožute boje. Nekoliko puta protresite tiganj da se bečke ne zalepe za dno. Zatim šnicle ostavite da se ocede na kuhinjskom papiru.

 

Operite limun pod mlazom vrele vode, prosušite i isecite na kriške. Poslužite šnicle s kriškama limuna i ukrasite po želji.

 

Vreme pripreme: 38 minuta

 

 

Inicijalizacija u toku...