icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

domaći sastojci

JEDAN NEVEROVATNI SASTOJAK MU DAJE SVU ČAR: Stari južnjački recept za sladoled od BRESKVE

Podeli:

Zasladite se ukusnim, domaćim sladoledom od voća koje obožavamo...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Napomena: U originalnom recepu umesto pavlake, koristi se domaći ušećereni kajmak, iskusne domaćice odlično znaju o čemu se radi.

 

Sastojci:

 

3-4 zrele, veće breskve

2 kašike soka od limuna

1-2 šoljica prah šećera i kašika meda

2 šoljice kisele pavlake ili slatkog kajmaka

 

Priprema:

 

Breskve ogulite i izvadite koštice iz breskve.

Izmerite 400 grama mesa od breskvi i narežite ih na kockice.

 

Breskve i sok od limuna izmiksujte u blenderu ili ispasirajte, sve dok ne dobijete glatku smesu.

 

Dodajte šećer, med i kiselu pavlaku i ponovo izmiksujte.

Smesu izlijte u plitku posudu, prekrijte i zamrznite.

 

Pred služenje pospite cimetom.

 

 

Inicijalizacija u toku...