icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševiće vas

IDEALNO I ZA ALERGIČARE I ZA ONE KOJI POSTE: Domaći sladoled bez jaja, bez kravljeg mleka i bez trunke šećera (RECEPT)

Podeli:

Daleko zdraviji i interesantnijeg ukusa nego kupovni sladoledi

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 veće banane
  • 4-5 supenih kašika nekog biljnog mleka (pirinčanog, sojinog, kokosovog...)
  • šaka borovnica


Priprema


Noć ranije, banane iseći na deblje kolutove, ubaciti u kesu za zamrzivač i zalediti.


Sutradan, sipajte zamrznute kolutiće u blender, dodajte mleko i izblendajte dok ne dobijete kremastu smesu. Tek na kraju dodajte borovnice i blendajte tek nekoliko sekundi. Ukoliko ne volite ili nemate borovnice, možete ih zameniti nekim drugim sezonskim voćem poput malina, kupina, pa čak i breskve, kajsije.

 

Potom izlijte u plastičnu činiju ili, još bolje, kalupe za sladoled ili čaše u koje je umočen štapić i sačekajte da se zamrzne.

 


 

Inicijalizacija u toku...