icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prijatno!

UKUS MEDITERANA I LETA NA VAŠEM STOLU: Slasne i hranljive makarone s povrćem (RECEPT)

Podeli:

Predstavljamo vam recept za jednostavno i provereno jelo koje se zahteva da u vrelim letnjim danima predugo stojite pored šporeta

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 5 čena belog luka
  • 500 g tikvica
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml belog vina
  • 250 g čeri paradajza
  • 100 g crnih maslina
  • 1 kašičica bibera
  • 40 g parmezana
  • 400 g testenine


Priprema


U tiganj sipajte ulje i propržite iseckan beli luk dok ne dobije zlatastu boju (oko 5 min).

 

Zatim dodajte prethodno iseckane tikvice, so i belo vino i pržite 12-13 min. na blagoj vatri dok se tikvice ne isprže (možete i bez belog vina, nije obavezno). Sklonite sa vatre i skuvajte testeninu.

 

Testeninu kuvajte 1-2 manje nego što je naznačeno u uputstvu da bi testenina bila al dente. Procedite. Vratite tikvice na vatru, dodajte masline, čeri paradajz, biber, promešajte, pa dodajte testeninu. Izmešajte sve pa dodajte parmezan. Ako je potrebno, dosolite po ukusu.

 

 

Inicijalizacija u toku...