icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

potpuno drugačiji

ROŠTILJ KAKAV JOŠ NISTE PROBALI: Orijentalni ĆEVAPI s prelivom od kiselog mleka

Podeli:

Oborite goste sa nogu roštiljem kakav do sada nisu ni videli!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci (za 4 osobe):

 

Pola kg mlevenog jagnjećeg mesa


200 g spanaća


Pola nara


glavica crnog luka


2 čena belog luka


2 kašike iseckanih oraha


vezica peršuna


prstohvat cimeta


so

 

biber


1 dl ovčjeg kiselog mleka


3 kašike maslinovog ulja

 

Priprema:

 

Iseckajte glavicu crnog i 2 čena belog luka. Iseckajte orahe i vezicu peršuna, pa sve izmešajte s 500 g mlevenog jagnjećeg mesa. Posolite, pobiberite, pa začinite s malo cimeta. Napravite 12 ćevapa, nataknite ih na nakvašene drvene štapiće za ražnjiće I premažite s malo ulja.

 

Operiite listove 200 g spanaća i očistite pola nara. Izmešajte ovčje kiselo mleko, so, biber i tri kašike maslinovog ulja. Ispecite ćevape na roštilju oko osam minuta. Servirajte s prelivom od kiselog mleka, uz spanać i nar.

 

 

Inicijalizacija u toku...