icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

očaravajući ukus

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE! Sladoled-torta od samo TRI SASTOJKA poslastica je po kojoj ćete pamtiti ovo leto (RECEPT)

Podeli:

Rashladiće vas očas posla!

foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/TODD'S KITCHEN
foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/TODD'S KITCHEN


Idealan recept za sve ljubitelje slatkiša i sladoleda.


Sastojci:

 

  • Dve šolje čokoladnog krema
  • Šest šolja pirinčanih pahuljica
  • 3,7 litara sladoleda od vanile

 

Priprema


Najpre stavite okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje u zamrzivač da se ohlade. U većoj šerpi na šporetu pomešajte krem i pirinčane pahuljice, vatru podesite na najmanje i mešajte dok se ne sjedine, piše Mondo.

 

Veći pleh obložite papirom za pečenje i ovu smesu nalijte i ravnomerno rasporedite, pa stavite u frižider da se stegne.

 

U međuvremenu, sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi da omekša. Nakon toga, iz frižidera izvadite mešavinu pahuljica i krema i stegnutu smesu isecite na komadiće veličine jednog zalogaja. Iz zamrzivača izvadite kalup za tortu i posudu za mućenje.

 

Odvojite dve šolje pirinčanih pahuljica i krema sa strane, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u posudi za mućenje. Ovu smesu sipajte u kalup za tortu, a odozgo stavite preostalu smesu pahuljica i krema.

 

Pokrijte torticu samolepljivom folijom i ostavite u zamrzivač nekoliko sati.

 

 

Inicijalizacija u toku...