icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

UKUS DETINJSTVA KOJI SVI VOLE: Napravite domaći džem od šljiva iz rerne!

Podeli:

Uz malo truda dobijate 8 tegli...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

10kg šljiva

1kg šećera

(od ove količine ispadne 7-8 tegli džema)

 

Priprema:

 

Operite šljive i povadite koštice, ali da ostanu cele.

Stavite u dublju šerpu i pospite šećerom.

Ostavite preko noći.

Sutradan pecite u rerni na 200 stepeni dok ne proključa pa smanijte na 160 stepeni.

 

Džem je gotov kad kašikom zagrebete džem, a vidite dno šerpe.

Gotov džem sipate u vrele tegle, koje ste prethodno sterilisali i zagrejali u rerni.

Zatim, stavite ponovo džem sa teglama u rernu da se uhvati korica. Tegle zatvorite i okrenite ih naopako da se uhvati vakum u poklopcima.

Kad se ohladi odložite džem u ostavu ili špajz.

 

 

Inicijalizacija u toku...