icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

NAJSLASNIJI LETNJI RUČAK: Punjeni paradajz kakav još niste probali (RECEPT)

Podeli:

Ovo jelo će vas sigurno zasititi, a vrlo je lagano

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Sastojci:

 

  • 8 paradajza
  • So, biber
  • 1 šolja prepečenog i sitno iseckanog hleba
  • 2 čena belog luka (iseckanog)
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • 2 kašike iseckanog bosiljka
  • 1 kašičica timijana
  • 50 g parmezana


Priprema

 

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nožem izrežite paradajz i kašikom svaki izdubite, piše Stvar ukusa. Posolite ih i začinite biberom i stavite paradajz u pleh.

 

2. Pomešajte mrvice hleba, beli luk, peršun, bosiljak, timijan i sir sa komadićima paradajza koje ste izdubili. Dodajte dve do tri kašike ove mešavine u svaki paradajz.


3. Pecite 30 minuta, sve dok mešavina ne poprimi smeđu boju, a paradajz postane mekan. Ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite.

 

 

Inicijalizacija u toku...