icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

SAVRŠENA

GOTOVA ZA POLA SATA: Najukusnija CARSKA PITA ― idealna za doručak ili večeru (RECEPT)

Podeli:

Oduševićete se čarolijom ukusa

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

– 3-4 kisela krastavca (ako su veliki onda samo dva ili jedan)
– 1,5 kisela paprika
– 150 g salame ili šta imate (može i bez toga)
– 150 g kačkavalja (može sitan sir)

 

Prvo sve iseckajte, uključite rernu na 200 stepeni, podmažite tepsiju prečnika 30 cm. (može i u četvrtastoj)

 

– 5 jaja
– 200 ml jogurta
– 180 ml ulja
– 2 čaše belog brašna (merite sve istom čašom)
– 1,5 kašičica soli
– 1 kesica praška za pecivo
– odozgo može susam

 

Priprema:

 

Umutite 5 jaja i dodajte sve ostale sastojke osim susama. Dobro izmešajte da ne bude grudvica, pa umešajte iseckan sir, salamu, krastavce i papriku. Stavite susam ako želite. Odmah stavite u vruću rernu i pecite oko 35 minuta. Proverite čačkalicom. Isecite kada se malo prohladi da bi kocke imale ravne ivice. Ako volite vruć,u možete je i odmah seći. Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...