icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

JEFTINO I UVEK USPEVA

NAZIVAJU GA NAJČOKOLADNIJIM NA SVETU: Čuveni turski mokri kolač je prava poslastičarska magija! (RECEPT)

Podeli:

Izvanredan ukus koji je nemoguće zaboraviti!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci za biskvit:

 

  • 4 jaja
  • šolja i po šećera (šolja za mleko, čaj)
  • šolja mleka
  • pola šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike kakaoa
  • 2 čaše od 200ml brašna

 

Preliv:

 

  • 2 šolje mleka
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 šolja šećera
  • 2-3 rebra čokolade

 

foto: Shutterstock

Priprema

 

Uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje. Ulupati 4 belanca penasto, pa dodavati šećer i mutiti. Biće dosta gusta bela masa. Dodati zatim žumanca, ulje, pa mleko. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve umutiti.

 

Pleh 35 x 25 cm premazati uljem, pa posuti brašnom sa svih strana. Istresti masu za kolač i staviti da se peče u zagrejanoj rerni oko 35 minuta. Dok se kolač peče spremite preliv.

 

Pomešati sve sastojke i staviti na vatru da provri. Pazite, mleko hoće da pokipi, pa budite uz njega ili smanjite vatru. Kuvajte nekoliko minuta da se sastojci fino povežu. Sklonite sa vatre da se prohladi dok se kolač ispeče.

 

Pečen kolač odmah preliti ovim prelivom, ili ako želite možete kolač prvo iseći nožem pa onda preliti. Ohladiti i servirati.

 

 

Inicijalizacija u toku...