icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

SAVRŠENA POSLASTICA ZA SVAKU VRSTU PROSLAVE: Nugat torta SA KREMASTIM FILOM!

Podeli:

Rođendanska fantazija koja će okupiti ukućane

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kore:

 

5 belanaca

5 kašika šećera

100 g oraha

1 kašika brašna

 

I fil:

10 žumanaca

10 kašika šećera

1 1/2 kašika gustina

100 g bele  čokolade

1/2 maslaca ili margarina

 

II fil:

2 šlaga

200 g mlevenog pečenog lešnika

100 g rendane  čokolade

 

Priprema:

 

Navedene sastojke umutiti. Ispeći dve takve kore.

 

I fil: Umućena žumanca, šećer i gustin kuvati na pari i kada je skuvan dodati belu Milka čokoladu. Ostaviti da se krem prohladi pa onda dodati razmekšali maslac ili margarin.

 

II fil: Umutiti šlag, dodati pečeni mleveni lešnik i rendanu  čokoladu.

 

Redjati sl. redosledom: Kora - I fil - II fil - kora - I fil - II fil - šlag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...