icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

pravi se i brzo i lako

BOLJI RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA NEĆETE NAĆI: Zvali ga SATARAŠ ili BEĆARAC, ovo jelo će vam ulepšati letnje dane

Podeli:

Priprema se bez mnogo muka, a dugo nas drži sitima

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Oko bećar paprikaša ili sataraša stalno postoje neke dileme - da li je to isto jelo sa dva imena? Najprostije, ovo je recept za bećar paprikaš bez mesa, piše Lepa&Srećna.

 

Sastojci:

 

  • 3 krupne glavice luka
  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradajza
  • 3 jajeta
  • ulje za prženje
  • so, šećer
  • ljuta papričica
  • peršun

 

Priprema

 

Očistite luk i iseckajte ga na rebarca pa upržite na ulju kratko, a zatim još malo dinstajte dodajući vruću vodu. 

 

Dok se luk dinsta, očistite papriku, iseckajte na duge režnjeve, pa svaki režanj na sitnije poprečne parčiće.

 

Dodajte ga u luk i smanjite na najtišu vatru i poklopite, da i paprike počnu da puštaju vodu.

 

Dok se one polako prže, oljuštite paradajz pa ga isecite kao za salatu.

Dodajte ga u luk i papriku, pa pojačajte vatru i dinstajte sve zajedno dok ne omekša, a voda ne ispari.

 

Dodajte so i šećer, ljutu papričicu po ukusu.

 

Ako neki ukućani ne jedu jaja, možete da ih pojedinačno spustite u bećarac i upržite ih u vrelom povrću tako da posle možete da ih odvojeno servirate.

Ako svi vole bećarac sa jajima, umutite jaja kao za kajganu, pa polako sipajte u vrelo povrće i pržite na ulju dok se jelo ne zgusne i ne poveže.

Pospite peršunom, servirajte sa belim sirom.

 

Napomena:

Bećar paprikaš je izuzetno ukusan i ako paprike prvo ispečete na plotni ili roštilju, oljuštite i očistite od semena i ljuske i naseckate. U tom slučaju, dodajte ih kad paradajz već bude ukuvan.

 

 

Inicijalizacija u toku...