icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oblak na tanjiru

SLATKO, OSVEŽAVAJUĆE I BEZ PEČENJA: Kremasti kolač s breskvama (RECEPT)

Podeli:

Ovoj poslastici je nemoguće odoleti!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 g šlaga
  • 350 ml hladnog mleka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 150 g mlevene plazme
  • 200-225 g plazma keksa
  • 100 ml mleka za potapanje keksa
  • 50 g čokolade po izboru
  • 4-5 breskve (300 g)


Za dekoraciju:

 

  • kakao
  • keks
  • rendana čokolada


Priprema


Umutite šlag sa mlekom.

 

Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i lepo promešajte, a zatim premažite preko plazme u plehu.

 

Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenom plazmom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili nečime po vašem ukusu.

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...