icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

fenomenalno

JEDNOSTAVNI SASTOJCI, ALI NA DRUGAČIJI NAČIN: Brze tikvice iz rerne koje ćete od sad REDOVNO spremati (RECEPT)

Podeli:

Ukusan i brz letnji ručak sa tikvicama

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

tikvice - 3 komada srednje veličine

jaja - 2 komada

brašno - 2 supene kašike, može i prezle

sir - 150 g ili sitan sir

mirođija - 1/2 veze, sveža

so - po ukusu

biber - po želji

kačkavalj - 1 šaka, izrendan, za posipanje

 

NAČIN PRIPREME

 

Tikvice se oljušte i sveže se rendaju na najkrupnijem delu rendeta. Jaja se umute sa brašnom. Sir se mrvi na krupne grudvice.

 

Svi sastojci se pomešaju i dodaje se sitno iseckana mirođija, so i biber po želji. Sipa se u pleh, namazan mašću i malo brašna.

 

Peče se na 180-200 stepeni dok ne porumeni. Posipa se kačkavaljem i vraća na još 5-6 minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...