icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

božanstvenog ukusa

I KAO OBROK, I KAO NAJUKUSNIJI PRILOG: Paprike punjene jajima i sirom osvojiće vas na PRVI zalogaj (RECEPT)

Podeli:

Potrebno vam je oko pola sata za pripremu ovog fenomenalnog domaćeg jela

ilustracija
ilustracijafoto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

paprike - 12 kom. crvenih

sir - 350 g kravljeg

jaja - 4 kom.

brašno - 1 kašika po potrebi

paradajz - 1 kom.

peršun - 1/4 veze, sitno naseckan

ulje

so

 

NAČIN PRIPREME

 

Operite paprike, izdubite ih i dobro očistite od semenki. Malo posolite iznutra.

 

Razbijte jaja i umešajte ih sa usitnjenim sirom, po želji dodajte oljušten i sitno naceckan paradajz. Ako je potrebno da smesa bude gušća, to ćete postići sa 1 kašikom brašna. Na kraju umešajte malo naseckanog peršuna.

 

Napunite paprike smesom i otvor umočite u tanjirić s brašnom. Poređajte ih u podmazan pleh. Isprskajte običnim ili maslinovim uljem.

 

Stavite paprike punjene jajima i sirom da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta ili dok ne budu gotove.

 

Servirajte paprike sa još malo sitno seckanog peršuna.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...