icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

DOBRA IDEJA ZA SUTRAŠNJI RUČAK: Punjene tikvice sa belim mesom!

Podeli:

Možete u njih dodati i sezonsko povrće...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

3 (oko 1kg) tikvice

oko 500 g pilećeg belog mesa

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

oko 200 g kisele pavlake

po ukusu so

suvi biljni začin

biber

 

Priprema:

 

Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži u ulju na tihoj vatri. Šargarepu očistiti i dodati. Belo meso oprati i iseći na sitne, sitne kockice i dodati luku i šargarepi. Pržiti 15-ak minuta uz povremeno mešanje. Za to vreme tikvice oljuštiti, iseći na pola po dužini i izdubiti (izvaditi semenke). Sa donje strane posoliti i poređati u podmazan pleh. Pred kraj prženja, mesu dodati začine. Skloniti sa vatre i dodati jednu punu kašiku kisele pavlake, pa promešati da se sjedini.

 

Ovom smesom napuniti tikvice i staviti ih u rernu da se peku oko 20 minuta na 170-180 stepeni. Zatim ih izvaditi, i premazati kiselom pavlakom (koju prethodno treba umutiti viljuškom da postane kremasta), i vratiti u rernu na još 7-8 minuta.

 

Služiti prohlađeno uz sezonsku salatu.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...