icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI

NAJLEPŠE ŠPAGETE BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Slavni kuvar otkrio TAJNU savršenog sosa za testeninu!

Podeli:

Džejmi Oliver je jedan od najboljih kuvara sveta, a ovaj Britanac ovladao je najrazličitijim svetskim kuhinjama, no i dan danas tvrdi da preferira italijansku.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nedavno je otkrio i svoj savršen recept za čuveni bolonjeze sos, onaj uz koji se testenina najbolje slaže, a istakao je da je najbolje pripremiti duplu količinu s obzirom da se dobar sos kuva najmanje dva sata. Kako biste sebi olakšali posao narendi put kad poželite špagete - jednostavno polovinu stavite u zamrzivač.


Slavni kuvar tvrdi da je najbolje kada se za bolonjeze koristi pelat iz konzerve, te kada je svo povrće isečeno na kockice slične veličine.


A evo i njegovog detaljnog recepta.


Potrebni sastojci:


½ kg mlevenog junećeg mesa
½ kg mlevenog svinjskog mesa
50 grama dimljene slanine
grančica ruzmarina
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 štapa celera
2 konzerve pelata od 400 ml
1 kašika soka od paradajza
800 ml vode
malo maslinovog ulja
so i biber po želji

 

Postupak pripreme na sledećoj strani...

Inicijalizacija u toku...