icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

LAGAN OBROK PREPUN VITAMINA: Bela kremasta čorba sa povrćem i piletinom IDEALNA je za letnje dane

Podeli:

Ovaj recept vam neće oduzeti mnogo vremena, ali ćete uneti mnogo vitamina

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

400 g. mesa (pilećeg) isečenog na manje komadiće

1,5 l. vode
1 glavica luka
2 šargarepe
1 kašika brašna
peršunov list
kašika vegete
so, biber
4 kašike ulja
1 žumance
3 kašike pavlake
2 kašike sveže cedjedjenog limunovog soka

 

Priprema:


Luk iseći na sitne kockice i staviti da se dinsta na ulju. Dodati šargarepu takođe iseckanu na kockice, dinstati nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodati meso, propržiti ga, posuti jednom punom kašikom brašna, izmešati i zatim doliti toplu vodu.Kada prokuva, dodati začine i peršunov list i ostaviti da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je skuvana skinuti sa vatre i dodati žumance i pavlaku.


Umutiti žumance sa pavlakom, sipati malo čorbe, razmutiti i vratiti u preostalu čorbu. Dodati i limunov sok i izmešati.


Umesto limunovog soka može se staviti i kašika sirćeta.

 

 

Inicijalizacija u toku...