icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete

RUČAK BEZ MESA UKUSNIJI OD NAJSKUPLJIH SPECIJALITETA: Neodoljivi DEDIN SATARAŠ koji se svima dopada (RECEPT)

Podeli:

Ovakav sataraš verovatno niste probali. Garantujemo da će vam se dopasti.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 manji plavi patlidžan
  • 2 manje tikvice
  • 1 veća paprika
  • 1/2 većeg oguljenog paradajza
  • so, bosiljak, maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka


Priprema

 

Sve sastojke prvo operite i iseckajte na kockice. Plavi patlidžan ne gulite i iseckan malo posolite i ostavite da stoji, potom iscedite, piše Stvar ukusa.

 

Na zagrejanom maslinovom ulju ubacujete i propržite sledećim redom – patlidžan, paprika, tikvice, 2 cela malo zgnječena čena belog luka i kada ste sve propržili dodajte i iseckani paradajz. Posolite i začinite sa suvim bosiljkom.

 

Smanjite temperaturu i dinstajte poklopljeno 10ak minuta dok ne ispari tečnost iz povrća. Pazite da povrće ostane čvrsto. Prijatno.

 

 

Inicijalizacija u toku...