icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

POSTANITE MAJSTOR ZA PITE: Domaći burek sa sirom iz vaše rerne!

Podeli:

Ukusan, sočan, mekan...

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Potrebno je:

500 g kora za pitu

 

Fil:

 

300 g sira

1 jaje

Smesa za mazanje kora:

 

120 ml ulja

250 ml kisele vode

 

Priprema:

 

Tepsiju namazati uljem, pa staviti dve kore tako da prelaze preko ruba tepsije. Svaku koru poprskati sa smesom ulja i vode. Dodati još dve kore ali ih zgužvati, i takođe poprskati sa smesom voda i ulje. Preko staviti malo fila.

 

Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i fil. Burek preliti sa smesom voda i ulje.

 

Peći na 220 C oko 25 minuta.

 

Burek izvaditi iz tepsije, malo ohladiti, iseći i konzumirati sa jogurtom ili kiselim mlekom.

 

Savet:

 

Burek možete praviti i sa drugim filom (meso, šampinjoni, krompir itd). Za jedno pakovanje kora dovoljno je 300 gr nadjeva.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...