icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

OBOŽAVAJU JE

TAKO SOČNA I BOŽANSTVENA: Baklava sa višnjama je poslastica kojoj BAŠ NIKO ne može odoleti (RECEPT)

Podeli:

Zasladite se božanstvenom i najsočnijom poslasticom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

pola kilograma tankih kora

4 jaja

350 grama šećera

200 ml ulja

150 grama prezli

1 kesica praška za pecivo

300 grama višanja iz kompota

200 ml vode

1 vanilin šećer

 

Priprema:

 

Jaja, ulje i pola količine šećera izmiksajte, te umešajte prezle i prašak za pecivo.

 

Na dno pleha za pečenje dimenzija 40 cm x 25 cm složite četvrtinu kora, te premažite pola smese od jaja i stavite deo višanja, prekrijte korom.

 

Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, na vrhu treba da bude kora.

 

Pecite na 185 Celzijusa oko 45 minuta, dok gornja kora ne dobije zlatnožutu boju i postane hrskava.

 

Prokuvajte šećer, vanilin šećer i vodu, pa prelijte preko pečene baklave.

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...