icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

BAVARSKI MUS OD JABUKA: Ledena poslastica koja će vas osvojiti na PRVI ZALOGAJ!

Podeli:

Slatke pite, sokovi i džemovi su prevaziđeni, te vam donosimo recept za ukusni bavarski mus od jabuke

foto: profimedia
foto: profimedia

Ukusni hladni desert možete pripremiti za desetak minuta, a kuvanje traje oko 40 minuta. Međutim, pre nego što se počastite, dodatno ćete morati da ohladite mus oko dva sata.

 

Na početku pripreme, prvo treba napraviti kompot.

 

Sastojci za kompot:

 

Dve jabuke
200 grama običnog šećera
sok od jednog limuna
Dve čajne kašike cimeta

 

Priprema:

 

Jabuke ogulite, izrendajte te potom u šerpi zagrevavajte sa šećerom i limunovim sokom na umerenoj toploti.
Mešajte dok ne dobijete pastu.

Na kraju dodajte i cimet te ostavite da se ohladi.

 

Sastojci za mus:

 

Tri želatina
tri žumanca iz većih jaja
2,3 decilitra mleka
60 grama šećera u prahu
230 grama slatke pavlake

 

Priprema:

 

Ostavite želatin da nadođe u pola šolje hlade vode.
Napravite krem mešanjem žumanaca, mleka i šećera na srednjoj temperaturi. Mešajte krem dok se ne skuva.
Potom je ohladite, dodajte želatin i ponovo izmešajte.
Takvu smesu stavite u veću činiju sa hladnom vodom.
Povremeno je mešajte dok se želatin u potpunosti ne stegne.
Kada se želatin stegne, ponovo izmešajte krem.
Tako pripremljen bavarski mus ubacite u kompot i promešajte. Vaš desert je spreman za serviranje.

 

 

Inicijalizacija u toku...