icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševićete se

UKUSAN, SLADAK, A NE GOJI! Kremasti čizkejk po pravilima Dukan dijete morate probati i ako ne pazite na liniju (RECEPT)

Podeli:

Dukan dijeta je pre nekoliko godina osvojila Srbiju, a evo kako da napravite slatkiš po principima ovog režima ishrane.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Nema "lošeg" recepta za čizkejz, a verujemo da će vam se posebno dopasti i sladoled čizkejk i još jedan recept za kolač sa breskvama koji se ne peče, piše Mondo.

 

Sastojci

 

Podloga:

 

  • 3 kašike ovsenih mekinja
  • 4 jajeta
  • veštački zaslađivač u prahu (slatkoće kao 4 kašike šećera)
  • 75 ml obranog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • cimet

 

Fil:

 

  • 300 ml malomasnog krem sira
  • 300 ml malomasne kisele pavlake
  • 1 kesica bezbojnog želatina
  • veštački zaslađivač
  • sok od 1 limuna

 

Ostalo:

 

  • 1 kesica crvenog želatina
  • malo višanja

 

Priprema

 

Mleko zagrejati, dodati mekinje i sačekati 10-ak minuta da nabubre, a masa se malo prohladi. Zatim, dodati zaslađivač i promešati. Dodati kakao i žumanca, dobro izmešati i dodati prašak za pecivo i cimet.

 

U drugoj posudu umutiti belanca u sneg i, na kraju, sve lagano sjediniti. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni C do 250.

 

Fil

U sir dodati zaslađivač, fino umutiti, pa dodati pavlaku i, na kraju, sok od limuna. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa i njega dodati. Preliti preko ohlađene podloge (prethodno uokvirene obručem).

 

Crveni želatin pripremiti sa višnjama i, dok se još nije stegao, preliti preko fila.

 

Staviti u frižider da se stegne i služiti hladno.

 

 

Inicijalizacija u toku...