icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

oduševiće vas

SJAJAN RECEPT NA GRČKI NAČIN: Tradicionalna SPANAKOPITA pravi se lako i neverovatnog je ukusa

Podeli:

Fenomenalan izbor za doručak ili večeru

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

spanać - 100 g, skuvan

jaja - 2 komada

rikota - 1/2 šolje

feta - 1 šolja

kore za pitu - 8 komada

ulje - 2 kašike

luk - 1 glavica

mladi luk - 1 vezica

peršun

 

NAČIN PRIPREME

 

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite posudu za pečenje. Zagrejte 2 kašike ulja i zapržite luk, mladi luk i beli luk. Dodajte spanać i peršun i dinstajte još 2 minuta.

 

Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. U posudi umutite jaja, rikotu i fetu. Dodajte u smesu od spanaća. Jedna kora za pitu se stavlja u posudu za pečenje, namaže se uljem i odozgo se stavlja još jedna.

 

Ponavlja se to sa još dve kore i odozgo sipate smesu od spanaća. Pokrijte sa preostale četiri kore za pitu, pri čemu između njih stavljate malo ulja. Zapecite u rerni 30-40 minuta.

 

Dobija se sjajna pita od spanaća na grčki način!

 

 

Inicijalizacija u toku...