icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

OBRADUJTE PORODICU SAVRŠENIM RUČKOM: Pileće šnicle u soja sosu pokreću sva čula!

Podeli:

Obrok koji će vas oduševiti.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

1 par pilećih grudi, 3 čena belog luka, malo karija, soli bibera, 1 kašika soja sosa, 1 kašika brašna, ulje.

Priprema:


Šnicle ako su deblje malo izlupati preko folije. Posoliti u činiju sIpati ulja zatim malo soja sosa ,karija i sve izmešati.

Sipati na šnicle i izmešati. Pržiti na grilu ili teflonskom tiganju oko 15-20 min da lepo porumeni.  Može se na početku poklopiti da se malo izdinstaju.

Ulje koje je ostalo od šnicli sipati u manju šerpicu pa ubaciti brašno i izdrobljen beli luk i pržiti da brašno i luk dobiju kremastu boju . Dodavati vodu i mešati do željene gustine treba biti redji sos koji dobro provri.

Isključiti pa dodati soli, bibera, soja sosa i peršunovog lusta. Šnicle poredjati u tanjir i preliti sosom. Odmah služiti dok je toplo. Neopisivo dobro pokreće sva čula.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...