icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

probajte ih već danas

ZA DORUČAK, VEČERU, ALI I UZ RUČAK: Najpraktičnije brze pitice s krompirom i tikvicama (RECEPT)

Podeli:

Možete poslužiti uz pomfrit, salatu, kečap, jogurt, kiselo mleko…

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci

 

Za testo:

 

350 g brašna (meko brašno)
200 ml vode
2 kašike ulja
1 kašičica soli (ali ne puna)


Za fil:

 

300 g krompira
1 manja tikvica (oko 200 g)
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
malo soli
bibera po ukusu
malo vode
peršunovo lišće


Priprema


Sve sastojke za testo izmešajte i zamesite glatko testo. Ostavite da stoji u frižideru dok pripremate fil.


Za fil

Izdinstajte luk na ulju, dodajte iseckane tikvice, vrlo malo soli i kada tečnost od tikvica ispari dodajte još vode koliko je potrebno dok tikvice skroz ne omekšaju. Sve pomešajte sa kuvanim i ispasiranim krompirom, posolite, pobiberite i dodajte iseckan peršun.


Testo rastanjite, isecite i filujte. Preklopite i krajeve viljuškom zalepite. Pržite u vrelom ulju dok ne porumene.

 

 

Inicijalizacija u toku...