icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno

NEODOLJIV UKUS DOMAĆE POSLASTICE: Sočna PITA SA GROŽĐEM biće nezaobilazna jesenja poslastica (RECEPT)

Podeli:

Iskoristite sezonu grožđa na najbolji način i napravite ovu ukusnu pitu.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g tankih kora za pitu

500 g crnog grožđa bez semenki

100 g prezli

100 g mlevenih oraha

1 kašičica cimeta

150 g šećera

150 ml ulja

šećer u prahu za posipanje

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 200°C. Uzmite 4 kore, poprskajte svaku sa malo ulja i poređajte jednu preko druge. Zrna grožđa pomešajte sa orasima, prezlama, cimetom i šećerom.

 

Na jedan kraj naređanih kora rasporedite malo nadeva, pa uvijte u rolat. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Najbolje je odmah na početku da prebrojite kore i na osnovu toga podelite nadev. Rolate stavite u pleh podmazan uljem. Zatim rolate pre pečenja premažite četkicom sa malo ulja i vode, pa stavite u zagrejanu rernu.

 

Pecite oko 40-tak minuta, dok lepo ne porumeni. Pečenu pitu po vađenju malo poprskajte vodom, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi. Pre služenja, isecite na željene parčiće i pospite šećerom u prahu.

 

 

Inicijalizacija u toku...