icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

idealno za večeru

KOBASICA + SIR = SPOJ ZA SVAČIJI UKUS! Bogate KALCONE ukusnije od svake pice (RECEPT)

Podeli:


Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje, a ne želite više da pravite picu ili testenine, onda je ovo pravi recept za vas.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • testo za picu
  • 1 šolja pelata
  • 1 šolja rikota sira
  • 1/2 šolje izletničke kobasice (ili po vašem ukusu)
  • 1 šolja mocarele
  • maslinovo ulje
  • so

 

Priprema


Zagrejte rernu na 260°C i premažite pleh sa malo ulja. Testo za picu podelite na 4 dela, piše Stvar ukusa. Na blago pobrašnjenoj površini razvaljajte jedan komad testa u krug. Kašiku pelata stavite u sredinu testa, zatim preko stavite rikota sir, kobasicu i izrendanu mocarelu.


Nežno preklopite testo na pola, malo premažite krajeve vodom i stegnite ih, a zatim viljuškom pritisnite. Ponovite sa preostalim testom. Kalcone stavite u pripremljen pleh i vrhove premažite uljem i posolite. Nožem napravite tri reza na vrhu kalcone. Na pola pečenja ih izvadite i još jednom premažite uljem.

 

Pecite dok ne dobije zlatnu boju.

 

 

Inicijalizacija u toku...